آشنايي با Remote Desktop
 
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها
نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 36
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 39
بازدید ماه : 1047
بازدید کل : 3207
تعداد مطالب : 52
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1


خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید


فناوری اطلاعات
دوستان می توانند با استفاده از این مطالب به موضوع دلخواه خود دسترسی پیدا کنند.




مقدمه
شرکت مايکروسافت در سيستم عامل ويندوز اکسپي نسخه Pro قابليتي با عنوان Remote Desktop را در نظر گرفته است که کاربران به کمک آن و با استفاده از يکي از راههاي ارتباطي مانند اينترنت و خطوط تلفن (و شبکه LAN ) ميتوانند از راه دور و از توسط هر کامپيوتر ديگري به سيستم خود دسترسي پيدا کنند.
 علاوه بر
Remote Desktop Connection قابليت ديگري با عنوان
 
Remote Desktop Web Connection وجود دارد که امکان برقراري ارتباط راه دور بين دو کامپيوتر را از طريق مرورگر اينترنت اکسپلورر ( IE ) فراهم ميسازد. در دو مقاله مجزا کوشيدهايم علاوه بر آموزش چگونگي راهاندازي و استفاده از اين دو روش، بطور کلي به بررسي راههاي مختلف اتصال دو کامپيوتر از راه دور بپردازيم.

آشنايي با Remote Desktop
قابليت Remote Desktop در ويندوز XP Pro، اين اجازه را ميدهد که کاربران به تمامي برنامهها، منابع و متعلقات سيستم عامل کامپيوتر خود، از راه دور و با استفاده از يک کامپيوتر داراي سيستم عامل ويندوز، دسترسي پيدا کنند. قبل از هر توضيحي بايد عنوان کنيم که خصيصهRemote Desktop در نسخهHome Edition ( مصارف خانگي ) غيرقابل دسترس است و اگر از اين نسخه استفاده ميکنيد بايد آن را به نسخه Pro ارتقا دهيد.
با اين وجود ميتوان از نسخه
Home Edition به عنوان Guest استفاده کرد و به کامپيوتر داراي ويندوز XP Pro که بر روي آن قابليت Remote Desktop فعال شده است، متصل شد. به طور مشابه و با استفاده از نرمافزار Remote Desktop Client، ميتوان از سيستم عاملهاي ويندوز 95، 98، ME و 2000 به عنوان Guest نيز استفاده کرد. اين نرمافزار از سايت مايکروسافت يا از سيدي ويندوز اکسپي و در قسمت
 
Perform additional tasks در هنگام اجراي خودکار سيدي، قابل دريافت است.
نکته : اين نرمافزار را ميتوانيد از روي سيدي ماهنامه نصب کنيد.

ملزومات راهاندازي Remote Desktop Connection
براي ايجاد يک ارتباط راه دور به سه چيز نياز است:
حتماً ويندوز XP Pro ( يا سرور 2003 ) روي سيستمي که ميخواهيد به فايلها و نرمافزارهاي موجود در آن دسترسي پيدا کنيد، نصب شده باشد. اين کامپيوتر را Host ( ميزبان ) ناميده ميشود.
کامپيوتر ديگري که به منظور ارتباط راه دور با کامپيوتر Host بکار ميرود، که به آن Guest ( سرويسگيرنده ) نام دارد. سيستم عامل اين سيستم ميتواند يکي از سيستم عاملهاي ويندوز باشد و بر روي آن حتماً بايد نرمافزار Remote Desktop Connection Client نصب شده باشد. براي نصب اين نرمافزار مراحل زير را دنبال کنيد:
سيدي نصب ويندوز اکسپي را درون درايو سيدي قرار دهيد.
پس از اجراي خودکار سيدي و ظاهر شدن پنجرهي خوشآمدگويي، روي عبارت Perform additional tasks و سپس در پنجره بعدي
 
Setup Remote Desktop Connection کليک کنيد.
مراحل نصب را طي کنيد تا به پنجرهي مربوط به اطلاعات کاربر برسيد. اطلاعات خود را وارد کنيد و روي دکمهي Next کليک کنيد.مراحل نصب پايان يافته است و اکنون نرمافزار Remote Desktop نصب شده است.

وجود يک بستر ارتباطي بين کامپيوتر Host و Guest ؛ که ميتواند يکي از راههاي زير باشد:
از طريق شبکه LAN : هر دو کامپيوتر در يک شبکه محلي ( LAN ) قرار دارند و ارتباط آنها از طريق کابل شبکه است.
خط تلفن : ارتباط مستقيم دو کامپيوتر از طريق خطوط تلفن و استفاده از کانکشن Dialup .
از طريق اينترنت : در اين روش بايد هر دو کامپيوتر به اينترنت متصل باشند و کامپيوتر مقصد ( يا همان Host ) بايستي داراي آيپي آدرسValid  ( معتبر و ثابت ) باشد که با دانستن آن ميتوان از طريق Remote Desktop به آن متصل شد.
از طريق خطوط VPN : که در اين روش بين مبداء و مقصد بايد يک کانال VPN ايجاد گردد. اين کانال ميتواند در بستر اينترنت يا کانالهاي اجارهاي مانند کانال WiMAX يا خطوط Leased Line بين مبدا و مقصد باشد. به منظور راهاندازي VPN بايستي VPN Server را روي شبکهنصب کنيد. طريقه ايجاد اتصال VPN در شمارههاي 20 و 21 ماهنامه توضيح داده شده است که از گفتن مجدد آن در اين مقاله خودداري شده است. ( نکته قابل توجه اينکه حين تنظيمات سرور و تنظيمات مربوط به TCP / IP بايد تيک عبارت Use default gateway on remote network را بزنيد تا امکان برقرار ارتباط راه دور با VPN Server وجود داشته باشد )

مراحل اجرايي کار
براي انجام اين کار چند مرحله را بايد انجام دهيد :

مرحله اول : تنظيمات کامپيوتر Host
در اين قسمت بايد تنظيمات کامپيوتر Hostمانند فعال سازي امکان ريموت دسکتاپ و مشخص کردن کاربري که بتواند به کامپيوتر دسترسي داشته باشد را انجام دهيم.اين تنظيمات براي تمام حالتهاي اتصال ( LAN ،Dial و اينترنت ) يکي است.
به همين دليل هم ما در اين آموزش مرحله اول را براي حالت
LAN توضيح ميدهيم و براي بقيه حالتها فقط به آن اشاره ميکنيم.

مرحله دوم : برقراري بستر ارتباطي
يکي از کارهاي مهم برقرار کردن بستر ارتباطي است. در اين شماره ما به برقراري ارتباط از طريق شبکه LAN و Dailup ميپردازيم و در شماره بعدي نيز اين کار را از طريق بستر اينترنت آموزش خواهيم داد.

مرحله سوم : وصل شدن از کامپيوتر Guest به کامپيوتر Host
اين تنظيمات نيز تقريبا براي تمام حالتهاي اتصال ( LAN ،Dial و اينترنت ) مشابه است و به همين دليل نيز آموزش مرحله سوم را براي حالت LAN توضيح ميدهيم و براي بقيه حالتها فقط به ذکر موارد خاص ميپردازيم.

راهاندازي Remote Desktop براي حالت LAN
براي برقراري ارتباط بين دو کامپيوتر در شبکه LAN موارد زير را انجام دهيد:
الف ) تنظيمات کامپيوتر Host
ابتدا مطمئن شويد که به عنوان Administrator وارد سيستم شدهايد.
وارد Control Panel سيستم شويد و روي آيکون System دو بار کليک کنيد.
روي زبانهRemote کليک کنيد. در قسمت Remote Desktop تيک عبارت
 
Allow users to connect remotely to this computer را بزنيد(شکل 1 ) و سپس روي دکمهي Ok کليک کنيد.

اکنون بايد به مرکز امنيت ( Security Center ) ويندوز برويد تا تنظيمات Firewall سيستم را مورد بررسي قرار دهيم. بدين منظور مراحل زير را دنبال کنيد:
در Control Panel، روي آيکون Security Center دو بار کليک کنيد.
زير عبارت Manage security settings for ، روي لينک Windows Firewall کليک کنيد.
مطمئن شويد که تيک عبارت Don't allow exceptions نخورده است. در واقع با اين کار براي Firewall ويندوز استثنأ تعيين ميکنيد.
در زبانهExceptions، تيک عبارت Remote Desktop را بزنيد تا Firewall ويندوز آن را به عنوان استثنأ در نظر بگيرد.
روي دکمهي Ok کليک کنيد و پنجرهي Security Center را ببنديد.
در آينده به نام کامپيوتر Host احتياج پيدا خواهيد کرد. بنابراين در Control Panel با انتخاب آيکون System و سپس زبانهComputer Name، عبارت مقابل
 
Full computer name را به عنوان نام کامپيوتر Host ياد داشت کنيد.
پنجره را ببنديد و از Control Panel خارج شويد.
کامپيوتر را روشن نگه داريد تا کامپيوتر کلاينت بتواند به Host متصل شود.

نکته 1 : مراحل بالا به نوع ارتباط بين دو کامپيوتر بستگي ندارد.

نکته 2 : علاوه بر موارد فوق، بايد نام کاربري و کلمهعبور خود را به خاطر داشته باشيد، زيرا در آينده به آن نياز پيدا خواهيد کرد. بنابراين اگر تاکنون براي نام کاربري
 (
User Name ) خود کلمه عبور تعيين نکردهايد بايد اکنون اين کار را انجام دهيد. پيشنهاد ميکنيم براي افزايش ضريب امنيت، يک رمز عبور مناسب انتخاب کنيد. در حالت عادي بدون پسورد ارتباط برقرار نخواهد شد. با اين حال نحوه ساخت کاربر در ويندوز نيز توضيح خواهيم داد.

نکته 3 : براي ارتباط در حالت LAN نياز به آيپي آدرس سيستم Host داريد بنابراين آيپي آدرس سيستم خود را يادداشت کنيد. براي دسترسي به دست آوردن آيپي آدرس سيستم، در زمان برقراري ارتباط با شبکه ( يا اينترنت ) از منوي Start عبارت Run را انتخاب و دستور CMD را اجرا کنيد تا وارد محيط داس در ويندوز شويد. در خط فرمان دستور Ipconfig را وارد و Enter کنيد. اکنون آيپي آدرس کامپيوتر در مقابل عبارت IP Address نمايش داده شده است. البته روشهاي ديگري نيز براي يافتن IP سيستم وجود دارند که در اينجا تنها به ذکر همين روش اکتفا ميکنيم.

نکته 4 : بسياري از شرکتها و سازمانها داراي اينترنت پر سرعت به همراه IP معتبر ( IP Valid ) هستند. اگر دو کامپيوتر داراي IP Valid باشند ميتوان از طريق اينترنت و تنظيماتي که براي حالت LAN  انجام داديم ، به کامپيوتر ميزبان دسترسي پيدا کرد.

ب ) وصل شدن از کامپيوتر Guest به کامپيوتر Host
براي اتصال از کامپيوتر ميهمان ( يا ريموت ) به کامپيوتر Host بايد مراحل زير را دنبال کنيد.لازم به توضيح است که مراحل فوق به نوع ارتباط دو کامپيوتر بستگي ندارد.
در کامپيوتر Guest از منوي Start، عبارت All Programs و سپس Accessories را انتخاب کنيد.
نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







یک شنبه 10 / 6 / 1391برچسب:, :: 13:53 ::  نويسنده : مینا ظهوری